Geen les, toch een beetje EHBO

Gepubliceerd op 14 mei 2021 om 13:51

Het is stil bij EHBO Obdam. Door alle corona-maatregelen zijn nagenoeg alle lessen van seizoen '20-'21 gecancelled. 

Desalniettemin vond op maandag 12 april de jaarlijkse Ledenvergadering plaats. Dit keer geheel online. Via een Teams-meeting konden leden vanuit hun huiskamer deelnemen aan deze vergadering. En dat onder het genot van een hapje en een drankje, want iedereen die zich had opgegeven kreeg namens de vereniging een zakje met versnaperingen. 

Voor sommigen was het de eerste keer dat er online bijeen gekomen werd. Anderen waren duidelijk al door de wol geverfd. Al met al was het een productieve vergadering, en sloten we met een goed gevoel af. Toch hopen we dat we volgend jaar gewoon weer live bijeen kunnen komen.

 

We kunnen ons trouwens goed voorstellen dat de EHBO-kennis een beetje begint weg te zakken, na zo'n lange tijd zonder bijeenkomsten. Lees daarom af en toe nog het boekje door. Welke versie u heeft doet niet ter zake, het belangrijkste is immers dat u weet dat u kunt handelen mocht het nodig zijn. En of u nu de "oude" of "nieuwe" kanteltechniek toepast, als u maar handelt....

De Nederlandse Hartstichting heeft soms ook hele fijne hulpmiddeltjes om kennis bij u te dragen. Ooit kreeg ik bijvoorbeeld deze afbeelding. Dus ter inspiratie en om het geheugen weer even op te frissen deze duidelijke instructie bij een beroerte: de FAST-methode.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.